Direct contact? Bel: 06 - 54 36 47 22

HomeBlogInspiratie of niet

Inspiratie of niet

Inspiratie of niet

Ik vind het leuk om stukjes te schrijven. Maar dat lukt niet zomaar. Daar heb ik wel inspiratie voor nodig. Althans, ik meen dat ik het alleen maar kan als ik inspiratie heb om er voor te gaan zitten. En die had ik nou net niet. Ik was in de fijne omstandigheid dat ik op warme plek nog even kon nazomeren. En verborgen in de kraag van mijn jas, op een tochtend perron van Schiphol kon ik alleen maar denken aan emigratie en het winnen van de lotto. Die inspiratie zou niet zomaar komen.

Maar wel was het onderwerp geboren. Inspiratie! Kan je die opwekken? Is het altijd nodig om iets gedaan te krijgen. Routinematige klusjes pak je wel op. Maar nieuwe projectjes op het werk of thuis, dat is wat anders. Dat haal ik elders uit mijn lijf en leden. Zo had ik ook het idee opgevat om een cursus te gaan doen. Totaal niet werk gerelateerd, puur voor mezelf. Ik had nul zin, totaal geen inspiratie om er naar toe te gaan. Ik baalde dat ik me had opgegeven. Wat nu...

Ik vraag me dus af of ik daadwerkelijk inspiratie moet voelen om een stukje op mijn site te krijgen. Ik ben daarom maar gewoon gaan zitten begonnen met de eerste regels. Er is weerstand en ik stop ermee. Maar dan na 2 dagen ga ik merken dat ik nog geen inspiratie heb maar wel zie dat ik het fijn zou vinden als er iets op papier komt. Als het af is en geplaatst dan zal het voldoening geven. Er begint iets te komen. Het gaat me wat opleveren. Dan kom ik er achter dat het toch langzaam in mijn hoofd is gekomen. Ik begin te tikken En voilà; je bent het nu aan het lezen.

Aan die cursus ben ik ook begonnen. Die vraagt best wat tijd. Met weinig inspiratie is het lastig tijd vrij te maken. Ik hou mezelf voor wat het me oplevert. Herinner me waarom ik me destijds inschreef. Ik weet hoe heerlijk het kan zijn om iets te doen helemaal voor jezelf. Dat geeft voldoende motivatie om te gaan. Ik zit daar met allemaal mensen die er enorm veel zin in hebben en super geïnspireerd zijn. Ik luister naar ze, hoor hun drijfveren en leer ervan. Mijn inspiratie komt nog wel. Die suddert ergens.

Mijn column is geschreven. Ik ben al 4 keer naar de cursus geweest. Ik voel voldoening en langzaam aan komt er ook plezier. Voor mij wederom de ervaring,dat wanneer je iets wilt, je het gewoon moet doen! De rest volgt dan bijna vanzelf. Inspiratie of niet.

Hilde Huisman