Direct contact? Bel: 06 - 54 36 47 22

HomeLeefstijlVitaliteit coaching Hilde HuismanDe 4 componenten van vitaliteit

Vier componenten bij vitaliteit-coaching

Onze beproefde multidisciplinaire aanpak bij vitaliteit-coaching gaat uit van de vier volgende componenten:

Mind

Voeding

Ademhaling

Beweging

 © afbeelding: Stans v.d. Poel

Mind

  • Hierbij maken we gebruik van methoden die gericht zijn op het beïnvloeden van de geest (mind). Zoals leren omgaan met denkpatronen, zingeving (wat wil je met je leven), beleving van ongemak of pijn, weerstanden en ingeslepen overtuigingen, die belemmerend kunnen werken. 
  • Methoden komen ondermeer uit Transactionale Analyse, NLP, RET en lichaamsgeoriënteerde therapie. Ook maken wij gebruik van inzichten vanuit meditatie-en mindfulness en kunnen oefeningen  worden ingezet. 

Voeding

Voeding is belangrijk bij het bevorderen van de juiste leefstijl en het hervinden van een nieuwe balans. Een kleine verandering kan al een grote doorbraak opleveren. Indien nodig is Een adequaat voedingsadvies door een deskundige is een onderdeel van het programma. Het veranderen van voeding vergt een aanpassing in gedrag en ‘mind’. Of zoals Hippocrates het zegt: “Laat voeding uw medicijn zijn en medicijn uw voeding”

Ademhaling

  • Er bestaat een verband tussen ademhaling en psychische- en fysieke klachten.
  • Aan de hand van een ademhalingstest krijgt men inzicht in de fysieke staat van het lichaam. Door middel van eenvoudige ademhalingstherapie kan je zelf invloed hebben op het adempatroon wat tevens een effect heeft op een verbeterde hartslag. Dit bevordert de gezondheid en het welbevinden.  (bron; Verademing: Bram Bakker en Koen de Jong) 

Beweging

  • Beweging is voor iedereen belangrijk. Met verschillende methoden kan men werken aan het verbeteren van de conditie. Mensen geven vaak te kennen dat ze niet in staat zijn om te bewegen, te moe zijn om überhaupt maar aan bewegen te denken, laat staan te doen. Daarom leveren wij maatwerk dat volledig op de persoon is toegesneden.
  • Hilde Huisman & Co werkt samen met verschillende bewegingscoaches o.a. bij ‘runningtherapie’. Dit is een bewezen manier om lichamelijke, psychische, werk-en stress gerelateerde klachten op te lossen en te voorkomen. Tevens wordt er samengewerkt met een sportconsulent en yogadocent.

Doel vitaliteit-coaching

De vitaliteit-coaching van Hilde Huisman & Co heeft tot doel dat mensen zich bewust worden van het effect van de vier genoemde componenten op het welbevinden. En wat de eigen rol in dit proces is.