Direct contact? Bel: 06 - 54 36 47 22

HomeInspiratieMeer inspiratie

Meer inspiratie

Inspiratie voor jou...

Als je in een fase van verandering zit, dan is het, naast het voeren van gesprekken of het volgen van trainingen, prettig om je te laten inspireren door boeken, interessante artikelen, muziek of anderszins. Hierbij een aantal tips van Hilde Huisman.

Tip 1

Verademing - Koen de Jong en Bram Bakker
S
tress, onrust in het hoofd, spanning in het lijf, hartkloppingen, slecht slapen, zere schouders? Bekende klachten voor je? De meeste mensen met deze klachten hebben een te snelle ademfrequentie. In rust hebben we niet meer dan 8 ademhalingen per minuut nodig, maar vaak ademen we wel 16 of soms wel 20 keer per minuut. Dat is fietsen tegen de wind in, maar dan zonder te bewegen en dan kunnen er klachten ontstaan. Het boek geeft je een goed inzicht in het effect van een snelle ademfrequentie met eenvoudige tips voor verbetering. 
Hilde Huisman beveelt het boek van harte aan: "Een cliënt van mij zei na het lezen van het boek: "Dit is werkelijk een verademing...." . Je kunt het boek bestellen via www.bol.com

Tip 2

Compassie, luisteren naar van de de noden van de wereld - Christina Feldman.
De schrijfster laat de lezer zien hoe compassie ons het vermogen geeft om met pijn om te gaan en er niet voor te vluchten. Dit doet ze aan de hand van verhalen van mensen uit alle delen van de wereld.
"Het boek is een echte aanrader om pijn van mensen te leren doorgronden. Ondanks het feit dat het boek niet altijd even toegangelijk is en soms zelf wat droog geschreven, is het voor mij één van de beste boeken die ik over dit onderwerp gelezen heb. Zeer inspirerend!", aldus Hilde Huisman..

Tip 3

Uw brein als medicijn - David Serban-Schreiber.
Diep in de hersenen bevindt zich ons emotionele brein. Dit regelt ons gevoel, humeur, gedrag, bloeddruk en ons immuunsysteem. Kortom alles wat met ons welbevinden te maken heeft. Door controle te krijgen over dit deel van onze hersenen, is het mogelijk om stoornissen die voortkomen uit stress, angsten of depressie, zelf te genezen. "Een waanzinnig interessant boek!", vindt Hilde Huisman. 

 

Tip 4

Rennen en stilstaan - Gaby Olthuis.
Voelen en weten wat voor jou het juiste tempo is in iedere situatie, op ieder moment van de dag. Het geeft je handvatten die je nodig hebt om in het tempo te leven waarin jij wilt leven én om in balans te blijven en niet uitgeput of burn-out te raken. Makkelijk te lezen met goede voorbeelden en daardoor zo herkenbaar.

Tip 5

Wat is jouw excuus - EstherJacobs.
De mening van Hilde Huisman: "Een leuk boek! Heerlijk om te lezen. Inderdaad een vraag; Wat is mijn excuus?"

 

Tip 6

Help, ik zoek mijn passie - Els Ackerman.
In de wereld van het werk bestaan vele mythes. Wie kent ze niet?: 'Je cv moet perfect zijn'; 'Vroeger was alles beter' of 'Je moet werken vanuit je passie'; En: 'Als je weet wat je wilt, kun je alles bereiken'. Soms werken dit soort mythes verlammend, soms zijn ze versluierend en soms brengen ze je aan het twijfelen. 
Met een scherpe pen als wapen en een rugzak met ervaring gaat Els Ackerman mythes te lijf. Haar grootste kracht is haar nuchterheid. Haar visie is eerlijk en praktisch. Rustig ademhalen en afwegen welke mythe voor jou wel of geen waarde heeft. Maar durf wel te kijken naar wat je nodig hebt om met plezier te werken.

Tip 7

Handboek Freelancen door Tijs van den Boomen en Wilma van Hoeflaken.
Voor iedereen die erover denkt voor zichzelf te beginnen. Het verschijnt om de twee jaar, aangepast aan nieuwe wetten en regels. Een uiterst leesbaar naslagwerk over allerlei aspecten van ondernemerschap.

Tip 8

Muziek
Muziek kan je ontroeren en blij maken. De teksten kunnen je inspireren. Muziek is zoveel zeggend. Mijn tips:

Harry Jekkers: ‘Ik hou van mij’

Voor de live-versie klik hier >> 

 


Trijntje Oosterhuis: ‘Ken je mij’

Voor de live-versie  klik hier >>