Direct contact? Bel: 06 - 54 36 47 22

HomeWie we zijnAnneke de Leeuw

Anneke de Leeuw | Coach

Anneke de Leeuw

Anneke de Leeuw

Achtergrond en loopbaan

  • Mijn loopbaan is gestart in de non-profit sector, het ziekenhuis. Nieuwsgierig van aard, ben ik altijd bezig met nieuwe uitdagingen om mijzelf te blijven ontwikkelen. Hierdoor heb ik veel diverse functies bekleed en heb met name binnen HR-banen gemerkt wat ik kan betekenen voor mensen door echt te luisteren en de tijd te nemen.
  • Persoonlijke ontwikkeling heeft altijd mijn interesse gehad. Dat begon met de zoektocht over hoe ik zelf in elkaar zat en vervolgens de interesse in hoe we met elkaar communiceren. Dat werd versterkt toen ik op mijn 38e in een burn-out belandde. Het moment waarop ik nog meer met mijzelf aan de slag moest.
  • Ik ben diverse opleidingen gaan doen waaronder: NLP, Systemisch Werk, Trauma Werk en Body & Mind. Dit bracht mij zoveel dat ik besloot om in 2008 voor mijzelf te gaan beginnen als coach en trainer. Hiervoor heb ik de NLP-trainersopleiding en Coachopleiding gevolgd. En onlangs heb ik de opleiding tot Vertrouwenspersoon afgerond. 
  • In de coaching zijn de afgelopen jaren veel diverse vraagstukken langsgekomen zoals: burn-out, loopbaan, stress gerelateerd klachten, psychische klachten, persoonlijk leiderschap, balans werk-privé, relaties, zelfvertrouwen, faalangst, perfectionisme…
  • De laatste 5 jaar heb ik veel gewerkt met mensen met kanker en/of hun naasten. Hierbij is de rode draad luisteren, aanwezig zijn en acceptatie, maar vooral ook samen kijken wat nog wel kan of opnieuw kan. Wat ik daarin vaak hoor is dat cliënten zeggen ”ik ben meer dan alleen mijn ziekte”.

Mijn coaching

  • Coaching begint met bewustwording, erkennen, herkennen en daarna stappen maken tot verandering. Je kunt gebeurtenissen en situaties niet altijd veranderen, wel hoe jij ermee omgaat en wat het met je doet. Door daar zicht op te krijgen, en te ervaren hoe dat anders kan, ga je lekkerder functioneren én je beter voelen!
  • Naast luisteren wil ik jou als cliënt vooral laten doen en ervaren. Dat doe ik door middel van verschillende werkvormen. In het doen en ervaren leer je te luisteren naar je gevoel en er meer naar te handelen.
  • Mijn aanpak als coach is door een cliënt eens getypeerd als “zachte kracht”. Vanuit zachtheid heeft iemand soms ook een liefdevolle schop onder z’n kont nodig om in beweging te komen en/of inzichten te verkrijgen.
  • Voorwaarde voor een goed traject is het vertrouwen wat er moet zijn tussen ons (coach en cliënt), vandaar altijd een kennismaking om te onderzoeken of er van beiden kanten een klik is. Daarnaast is motivatie om een traject aan te gaan en de bereidheid om daarin naar jezelf te kijken, van doorslaggevend belang voor het resultaat.
  • Naast je staan, een stukje met je meelopen, je handvatten en inzichten geven waar je mee verder komt, dat is waar ik blij van word.